Bygga & renovera badrum

Badrumsplanering i 9 steg:
Förverkliga dina duschdrömmar!

Är du i färd med att bygga eller renovera badrum? Då finns det mycket du bör tänka på. Här följer några av våra bästa tips inom badrumsplanering på vägen mot att förverkliga dina duschdrömmar!

Tanka badrumsinspiration

Samla på dig en hög med inredningstidningar, besök en badrumsbutik eller ge dig ut och sök information online. Tänker du dig ett lyxigt spa i bästa hammamstil eller känns ett enklare badrum i källaren mer rätt? Tänk på att prisläget kan variera mycket mellan olika märken och material. Vilket prisläge känns rimligt på badrumsmöbler, blandare och kakel och klinker för just dina förutsättningar?

Oberoende av ambitionsnivå kan du nog hitta gott om badrumsinspiration här på vår hemsida. Vi har duschar och handdukstorkar i prisklasser som passar såväl budgetbadrummet som det mer påkostade hammamet.

Tänk helhet - inte delar

Helheten är alltid större än summan av delarna - en sanning som gäller även i badrummet och som definitivt är värt att fundera över innan du hejvilt börjar blanda mellan olika varumärken och badrumsserier. Undvik att sätta ihop en inredning som består av duschlösning, handdukstork, blandare, hyllor, krokar, toapappershållare osv med olika designuttryck. Var och en kan de vara vackra, men mixen riskerar bara att bli plottrig och osammanhängande. Satsa istället på en hel inredning med en konsekvent genomförd design. Sanka har två exklusiva alternativ att välja bland; ARC-serien som är särskilt framtagen för att tilltala dig med siktet inställt på estetik, och LINC-serien som sätter funktionaliteten i främsta rummet. 

Tänk på golvfallet

Nu är det dags att börja planera på allvar. Undersök förutsättningarna noggrant. Hur ser planlösningen ut? Finns den en golvbrunn och var i badrummet är den i så fall placerad? Har du snedtak? Om du går i duschtankar bör du dessutom tänka på att många duschlösningar kräver att du har golv med rätt lutning. Ritningar till varje duschmodell finns här på vår hemsida, och plattsättarnas branschrekommendationer för golvfall finns på byggkeramikrådets hemsida, bkr.se.

Dags att välja dusch

 

Samtliga Sanka-duschar lever upp till högsta krav på flexibilitet, kvalitet, funktion och design. Symbolen till vänster betyder att duschen kan måttanpassas utan extra kostnad. Prova dig gärna fram i Duschverkstan där du enkelt får en bild av mått, utrymme och pris på den duschlösning som du är intresserad av. Som den duschspecialist vi är erbjuder vi dig naturligtvis också att rita din egen duschlösning. Det kan räcka med en ganska enkel skiss som du lämnar till din återförsäljare som tar den vidare till vår specialavdelning. För oss är ingenting omöjligt. Men innan du lämnar några mått till butiken är det viktigt att mäta upp badrummet. Se nästa punkt!

Mät ditt badrum

Mät upp badrummet när det är färdigkaklat (om du mäter innan du har kaklat kommer inte måtten att stämma) och här kan det faktiskt vara klokt att mäta upp hela ditt badrum och inte bara själva duschutrymmet. För även om du redan tänkt ut en speciell utformning, kan andra möjligheter öppna sig när butikens badrumsproffs får ta del av dina planer. Ibland kan en duschlösning du inte tänkt på visa sig vara den bästa lösningen för ditt badrum, till exempel om du har en badrumsmöbel eller ett fönster "i vägen" eller om ett snedtak ställer till det.

 

Tillverkningen inleds

När återförsäljaren skickar en order till oss börjar vi tillverka din dusch. Om du valt en måttanpassad duschlösning som kräver ritning kommer du att få godkänna denna med din signatur innan glasproduktionen sätter igång. Varje duschlösning produceras och paketeras för hand i våra egna fabriker i Lovisa och Malmö. Detta för att vi ska ha full kontroll över hela flödet. Snedkapad duschlösning och speciallösningar genomgår dessutom ytterligare en handpåläggning av tjejer och killar som är specialister på just den här typen av lösningar - för att säkerställa att resultatet blir exakt enligt skissen.

 

Beställningen levereras

3–20 arbetsdagar efter att vi fått din order går leveransen från oss till butiken där du gjort beställningen. Vår normala leveranstid hittar du vid respektive modell i prisguiden. En specialbeställning kan ta något längre tid – då får du besked om det av din återförsäljare.

 

Dags för installation

Hur händig är du egentligen? Vårt mål är att göra våra duschväggar så enkla att montera som möjligt, och i många fall klarar du av att montera duschen själv med lite hjälp från en vän. Andra modeller kräver mer monteringsvana och då brukar vi rekommendera att höra med butiken vilka monteringsmöjligheter som erbjuds. De allra flesta av våra återförsäljare erbjuder monteringshjälp.

 

Ta hand om din dusch

 

Grattis till ditt nya badrum som vi hoppas att du kommer att få stor glädje och nytta av under många år framöver! Vid rengöring gäller allmänna skötselråd. Behöver du med tiden byta ut en list eller liknande så är det mycket enkelt. Hos din återförsäljare finns färdiga servicekit speciellt anpassade för just din duschlösning. 

 

Duscha tryggt med lång garanti.

Våra produkter håller högsta kvalitet och vi har lång erfarenhet av egen tillverkning med full kontroll över hela produktionskedjan. De flesta av våra duschmodeller har 15 års garanti mot eventuella fabrikationsfel. Läs mer om garantin