Miljö

Vatten förtjänar all respekt.

Visst är vatten väldans praktiskt om man vill ta sig en skön dusch, men det är ju faktiskt också en nödvändighet för allt liv på jorden. Och är man som vi i ”vattenbranschen” så har man också ett sorts ansvar för denna naturresurs, liksom glas, aluminium och andra material som ingår i produkterna. För oss på Sanka har det varit naturligt att ta hand om vår omgivning redan länge. Vi ser det som en mycket viktig sak att värna om miljön och vi vill vara föregångare i detta i vår branch.

Sankas miljöpolicy

På Sanka bidrar vi aktivt till en hållbar utveckling genom att i framtagningen av egentillverkade duschar och utvalda badrumsprodukter göra följande åtaganden:

- Bedriva verksamheten enligt gällande lagstiftning. 
- Minska vår klimatpåverkan genom att kontinuerligt beakta och genomföra resurssparande åtgärder.
- Bemöta miljökrav från våra kunder.
- Sträva efter att ständigt förbättra produktens miljöegenskaper genom att följa utvecklingen och ta hänsyn till materialval vid konstruktion och inköp. 

Vi strävar hela tiden efter att i vår verksamhet minimera inverkningen på miljön. Detta gäller hela produktionskedjan ända från planeringen. Miljöpåverkningen tas i beaktande i valet av alla våra material och produktionstekniker. Vi jobbar hela tiden för ett mer ekologiskt agerande. Vi återvinner alla våra material enligt rekommendationerna.

Huvudpartner i vårt återvinningsprogram är Stena Recycling Oy. Vi bär också vårt ansvar då det gäller återvinning av förpackningsmaterial och är registrerade hos PYR Oy.