Om Sanka

Sanka är mer.

Vi vill göra allting allt bättre, mer funktionellt och ännu snyggare. Det har alltid varit ledstjärnan i vår verksamhet. Kvalitet och komfort är bland de viktigaste utgångspunkterna för vår design. Våra snygga möbler för duschrum lämpar sig utmärkt för både stora och små utrymmen.

Sanka Oy grundades 1950. Bolaget inriktade sig på formgivning av akrylplast, som var ett nytt material vid denna tidpunkt. Vi har långa traditioner inom tillverkning av designprodukter av plast och av innovativt samarbete med ledande designers i Finland. Sanka har haft bland annat armaturerna Lokki och Modern Art av Yki Nummi i sin produktion. Med samma professionella attityd har vi tillverkat förstklassiga möbler för duschrum i flera decennier.

Vår nuvarande affärsinriktning har sina rötter på 1970-talet, då vi började tillverka duschmöbler. Härefter har vi fokuserat på tillverkning och marknadsföring av duschmöbler under vårt eget varumärke. Våra produktserier SYNC och SLIDE har tilldelats finska Nyckelflaggan. 

Idag är vi stolta innehavare av platsen som marknadsledare på duschmöbler i Finland. Nöjda kunder är en hederssak för oss. Vi vill ge våra kunder mångsidig service och har därför ett brett program med designade duschväggar i serierna LINC, SYNC, SLIDE, BRIC och ARC som alla representerar skandinavisk design. 

Genom ett brett sortiment för design- och kvalitetsmedvetna kunder kan vi med vår utgångspunkt i Norden erbjuda en hög leveranssäkerhet via en bred och effektiv distribution och alert kundservice. Som referens har vi fått förtroendet att leverera duschmöbler till flera lyxkryssare som har byggts på varv i Finland. Till exempel är världens största lyxkryssare Oasis of the Seas och Allure of the Seas utrustade med Sankas duschväggar.

Vår produktion och huvudkontor ligger i vår egen fastighet i Lovisa. Sanka är en del av den nordiska badrumskoncernen Vanna Group och i vårt sortiment hittar ni även förstklassiga duschar från vårt systerbolag INR.